05.10.2017

Vertailu

Puhelimen muisti täynnä, videokuva tökkii ja kapistus sammuukin välillä – tuttu tunne? Minulle on, joten oli aika päivittää vanha, uskollinen luuri uuteen. Esiinnyn ja valmennan työkseni sekä tuotan paljon sisältöä someen markkinoidakseni omaa osaamistani. Valokuvat, videot ja sovellukset kuormittavat puhelinta, joten tarvitsen laatua ja tehoja, jotta pystyn hoitamaan työni sujuvasti ja ongelmitta.

 

Julkaisin pari viikkoa sitten LinkedInissä postauksen, jossa kyselin verkostoltani vinkkejä uuteen puhelimeen. Kriteerit olivat lyhyet, mutta varsin selvät: reilusti muistia sekä paras mahdollinen kuvanlaatu. Moni teistä vastasikin, ja keskusteluketju sai yhteensä 23 000 näyttöä sekä lähes 140 kommenttia. Näin Social Helping toimii, eli kiitos kaikille vastanneille. Ääniä saivat niin OnePlus, Google Pixel kuin Sonykin, mutta eniten käsiä nousi Samsungin ja Applen kannattajien keskuudesta.

 

Telia oli hereillä, ja siksi päädyinkin maanantaisena aamupäivänä Forumin Telia kauppaan, jossa B2B Cornerin yritysmyyjä Jussi Paso auttoi minua vertailemaan ja tekemään päätöksen finaaliin päätyneiden puhelinten kesken. Kerroin Jussille, että perustan päätökseni seuraaviin tekijöihin:

 

  1. Muistitila
  2. Kuvan- ja videonlaatu
  3. Akun kesto
  4. Koko ja design

 

Näillä spekseillä päädyimme Jussin kanssa vertailemaan kolmea puhelinta: iPhone 8 Plus, Samsung Galaxy S8 sekä Samsung Galaxy Note 8. Kolmikosta iPhone 8 Plus oli ilmestynyt saataville vasta edellisellä viikolla, joten kyseessä oli uunituore luuri. Pienempi iPhone 8 jätettiin nopeasti sivuun, koska näyttö tuntui omaan käyttööni turhan pieneltä.

 

iPhone 8 Plus vakuuttaa muistitilalla ja kuvanlaadulla

iPhone 8 Plus on hyvä valinta, jos kuvanlaadun tulee olla premium-tasoa. Siinä on mukana kaksoiskamera; telekameran lisäksi laajakulmalinssi, mikä mahdollistaa tällaiselle heavy userille lähes ammattitason kuvat – jos vaan omat taidot riittävät. Optinen kuvanvakain oli minulle uusi juttu, mutta tarpeellinen, kun kuvaan ad hoc -videoita, jotka heitän lennosta some-kanaviini. Ominaisuus ”vakauttaa” kuvaa ja poistaa häiritsevää heilumista, jos kuvaajan käsi hieman täriseekin. Yhtenä kysymysmerkkinä on iPhonen pakkasherkkyys, josta olin kuullut huolia myös esittämässäni LinkedIn-ketjussa. En ole aiemmin joutunut tätä miettimään muiden puhelimieni kohdalla, mutta toki näin Savon sydämessä, -30 celsiusasteen pakkasissa kasvaneena tämä mietityttää. Toisaalta, moni näillä pohjoisilla leveysasteilla käyttää iPhonea, joten jos tämä onkin aiheellinen huoli, niin se on vaan hyväksyttävä.

 

IPhone 8 Plussan muistissa riittää valinnan varaa, joko 64Gb tai jopa huimat 256Gb. Nykyisessä puhelimessani 32Gb ei ole riittävästi, joten 256Gb houkuttelee kovasti. Tietojen, kuten valokuvien ja videoiden automaattinen synkronointi pilveen olisi nähtävästi näppärä tapa säästää tilaa puhelimessa, mitä varmasti tulenkin käyttämään. Toisaalta koen, että säästän aikaa siinä, kun tarvitsemani kuvat ja videot löytyvät heti myös puhelimen muistista, joten tarvitsen gigabittejä molempiin.  Plussana iPhone 8 Plussasta nostan erityisesti sen, että minulla on muutoin jo työkäytössä iOS-ympäristö, eli Macbook Pro sekä iPad. iPhone sujahtaisi näppärästi samaan perheeseen. Lisäksi kuvanlaatu on erinomainen lukemieni ja katsomieni vertailujen pohjalta, vaikkakin jossain iPhone menee tasoihin, tai hieman häviää Samsungille. Tämä on myös makuasia. 256Gb muistia on todella iso plussa. Miinusta, jos sellaista löytää, antaisin oletetusta pakkasherkkyydestä sekä turhan jämäkästä designista.

 

Samsung Galaxy S8 hurmaa muodoillaan

Samsung Galaxy S8 nappaa pisteet kotiin heti kättelyssä – kirjaimellisesti! Uusi Samsung on muodoiltaan siro ja elegantti, kevyt sekä ohut. Design on silmiä hivelevä, ja puhelin istuu yhteen käteen mainiosti.  Android-ympäristö on tuttu ja luonteva jo parin edellisen puhelimen ajalta. Tarjolla on myös hieman isompi Samsung Galaxy S8 Plus, mutta näistä päädymme ottamaan mukaan vertailuun pienemmän ja siromman. Muistia tässä vaihtoehdossa riittää 64Gb ja sitä saa lisää muistikorttia vaihtamalla. Tämä on hyvä ominaisuus vaikkapa reppureissaajalle, jolla ei ole mahdollisuutta siirtää kuvia pilveen. Ymmärrän hyvin hyödyn, mutta en silti ole kovin innostunut muistikorteilla räpläämisestä… Missähän ne edellisetkin ovat? Jossain kaapin uumenissa? Tämä pisti miettimään.

 

Vaikka iPhone 8 Plus hämmästytti kuvanlaadullaan, pesee Samsung Galaxy S8 sen silti, ainakin monen testin mukaan. Kuvien värit näyttävät kirkkaammilta ja selkeämmiltä, kun iPhonessa kuvat jäljittelevät enemmän alkuperäistä värimaailmaa ja valaistusta. Kummasta tykkää enemmän? Molemmilla on varmasti kannattajansa. Pohdin, mitä tämä tarkoittaa kuvankäsittelylle. Pärjäisinkö vähemmällä kuvankäsittelyllä, jos päädyn Samsungiin?

 

Koska olen aamusta iltaan menossa, joko asiakkailla, valmentamassa tai esiintymässä, on puhelin jatkuvasti tehokäytössä. Siksi akunkesto on kriittinen asia. Kummalla, Applella vai Samsungilla, akku kestää paremmin, onkin kinkkisempi juttu. Tähän en ole löytänyt luotettavaa vastausta. Jussi antoi kuitenkin erinomaisen vinkin, josta olinkin jo tietoinen, mutta olin lahjakkaasti ja tahallisesti sen unohtanut. Puhelimen akun kannattaa antaa mennä ns. nolliin ennen sen liittämistä lataukseen. Samoin, kun akku on ladattu 100% täyteen, tulee se irrottaa laturista. Näin huolehdit oikein akusta ja säästät sen käyttöikää pidemmällä aikavälillä.

 

Samsung Galaxy Note 8 erottuu kynällään

Samsung Galaxy Note 8 erottuu edukseen erillisen kynänsä vuoksi. Mukana tulevan kynän avulla on mahdollista esimerkiksi kirjoittaa käsin puhelimen ruudulle, mikä sitten tallentuu tekstinä valitsemaasi paikkaan. Näppärä toiminto meille, jotka rakastamme käsin kirjoittamista tai haluamme laittaa jotain muistiin pikaisesti. Tarvitsisin enemmän aikaa kynän haltuunottoon ja kaikkiin sen tarjoamiin ominaisuuksiin, mutta lyhyellä testikerralla epäilen omaa pitkäjänteisyyttäni kynän käytön opettelussa. Sen vuoksi Samsung Galaxy Note 8 jää pian kolmannelle sijalle, ja keskityn tekemään päätöksen iPhone 8 Plussan ja Samsung Galaxy S8:n välillä.

 

Jussi keksi kysyä vielä tietoturvasta, eli miten olen ajatellut suojata tietoni ja laitteeni. Nokkela kysymys, sillä näin yrittäjän näkökulmasta tietojen säilyminen on kriittistä. Niitä ei ole työnantajan IT-osasto turvaamassa, joten pitää muistaa itse huolehtia, että kaikki kunnossa. Maalais- ja kaupunkilaisjärki tulee säilyttää matkassa, eli esimerkiksi verkkopankin tunnuslukukortin numeroista ei kannata ottaa kuvaa ja säilyttää sitä puhelimessa. Näinkin on kuulemma joskus tapahtunut. Samoin, jos kirjaudut wifiin julkisella paikalla, vaikka ulkomailla matkustettaessa, tulee huomioida, että avoimen wifin kautta on mahdollista päästä käsiksi käsittelemiisi tietoihin. Käytä avoimia wifi-verkkoja siis harkiten. Vaikka olen tähän asti osannut käsitellä laitteitani hellävaroen, tulen Jussin suosituksesta hankkimaan panssarilasin puhelimen näytön päälle. Panssarilasi on yhdeksänkertaista, puristettua, 0,3mm lasia, joten se kestää kovempaakin käsittelyä.

 

Mikä on siis valintani? Kiitos Jussin asiantuntevien esittelyjen, LinkedIn-kommenttien sekä lukemieni vertailujen avulla päädyin iPhone 8 Plussaan. Vaikka en ole aiemmin puhelimena iPhonea käyttänyt, on iOS-ympäristö tuttu ja turvallinen. Samoin vakuuttavan kokoinen muistikapasiteetti sekä premium-tason kuvanlaatu ratkaisivat asian. iPhone – tervetuloa perheeseen!

 

P.S. Yksi hyvä tapa hankkia uusia laitteita yritykselle on ostaa ne kuukausimaksullisena palveluna. Ensinnäkin, laitehankinnasta ei tule isoa kertakustannusta. Palvelu pitää myös sisällään paljon enemmän kuin kertamaksulla ostettu laite, eli muun muassa vakuutuksen, huoltopalvelun ja lainalaitteen huollon ajaksi. Varsin näppärää siis – ongelmatilanteissa saa aina apua eikä joudu tilanteeseen, että joutuisi olemaan ilman luuria!

 

Tämä blogi on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Telian kanssa.

TAKAISIN BLOGIIN
#socialsellingfi

Yhteydenotto

Soita puh. +358 (0)45 6681 681 tai jätä yhteystietosi ja aloitetaan keskustelu myynnin muutoksesta yrityksessänne.

Laura Pääkkönen

Queen of Social Selling

Puhelin +358 (0)45 6681 681
Sähköposti laura.paakkonen@bonfire.fi